3.9.2010

IMF vol. 2

Neljä valtiota sai IMF:ltä moitteita velkansa suuruudesta
Kehittyneistä talouksista Kreikan, Italian, Japanin ja Portugalin valtionvelat ovat lähimpänä kestämätöntä tasoa, kirjoittaa Kansainvälinen valuuttarahasto IMF katsauksessaan.
...
IMF kuitenkin huomauttaa erillisessä raportissa, että vaikka valtion talous olisi ahtaalla, se ei välttämättä tarkoita, että maksuja tarvitsisi järjestellä uudelleen.
...
Samasta aiheesta: IMF varoittaa liiasta velkaantumisesta
...
Poikkeuksena ovat sellaiset maat, kuten Australia, Tanska, Korea, Uusi-Seelanti ja Norja, jotka voivat lainata vielä lisää. Sen sijaan Etelä-Euroopan maiden ja Japanin on jatkossa sopeuduttava talouden kiristämiseen.
...
Ohgay.
Ensinnäkin, miksi Kreikan, Italian, Japanin ja Portugalin valtion velat ovat kestämättömällä tasolla? Siksi koska ennen kuin euro/jeni voidaan kuluttaa, se täytyy lainata (korolla tietenkin).

Toiseksi, koko elinkaarensa ajan IMF on "neuvonut" markkinahäiriöön ja/tai rahoitusvaikeuksiin ajautuneita valtioita omaksumaan mitä kammottavimpia uusliberaalisia oppeja, jotka ovat degeneroineet ne (maat) Neofeodaalisiksi.
Nyt se (IMF) on sitä mieltä, ettei lainoja tarvitse järjestellä uudelleen. Miksiköhän?
No tietenkin siksi, että maat ajautuisivat maksuhäiriöön ja/tai rahoitusvaikeuksiin. Jonka jälkeen se (IMF) kutsuttaisiin "neuvomaan" miten ja kuinka toteutetaan mitä kammottavimpia uusliberaalisia oppeja (vrt. Kreikka).
Lyhyesti sanoen: IMF on valjastettu toimimaan kätilönä Globaalille Neofeodalismille.

2 kommenttia:

Mika kirjoitti...

Hienoa havainnointia Kani! Olen ottanut näitä huomioitasi tuhdisti esille blogissani malliksi hyvästä kansalaisaktivismista ymmärtää näitä rahaeliitin uusfeodaalisia pyrkimyksiä.

Ebolakani kirjoitti...

Kiitos. Kiitos.