28.9.2010

Aahh... kuinka herkkää.

Why Ireland can't afford to punish reckless lenders to its banks
...
Total foreign bank exposure to Ireland's economy is $844bn, or five times the value of Ireland's GDP or economic output. Of that, German and UK banks are Ireland's biggest creditors, with €206bn and €224bn of exposure respectively.
...


As for direct bank-to-bank lending, overseas banks have provided Ireland's banks with €169bn of loans, which is also greater than Irish GDP.
Here's the point: an economy as open and as dependent on foreign finance as Ireland's cannot afford to alienate its creditors. If those overseas lenders asked for their money back now, Ireland's recent fall back into a modest economic contraction could spiral into dark deep prolonged recession or even depression.
...

Huono Suomennos:
...
Ulkomaalaisten pankkien altistus Irlannin talouteen on 884 miljardia dollaria, tai viisi kertaa sen (Irlannin) BKT:n ja/tai taloudellisen tuotoksen. Tämän lisäksi Saksan ja Englannin pankit ovat Irlannin suurimmat velkojat, 206 ja 224 miljardin dollarin altistumisella erikseen.

..
Mitä tulee suoraan pankilta pankille lainaamiseen, ulkomaiset pankit ovat toimittaneet Irlannin pankeille 169 miljardin dollarin edestä lainoja, joka on myöskin enemmän kuin Irlannin BKT.
Tässä jutun juuri: Talous, joka on yhtä avoin ja riippuvainen ulkomaalaisesta rahoituksesta kuten Irlannin ei ole varaa vieraannuuttaa velkojiaan. Jos nämä ulkomaiset lainanantajat pyytävät rahansa takaisin nyt, Irlannin edellinen lasku takaisin vaatimattomaan taloudelliseen supistumiseen voisi kehkeytyä pimeään syvään pitkittyneeseen taantumaan tai jopa lamaan.
...

Samasta aiheesta: Meet the 300 Billion Euro Man
...
On the "R" word, Mr. Christodoulou made it clear that restructuring is not an option. "It's not just me saying it, our Prime Minister, Finance Minister, Trichet and others have said it". I told him the ripple effects would be too big. He agreed, stating "You can't just look at Greece on its own. There is too much at stake for European and international capital markets if Greece restructures. The cost of restructuring is unbearable".
...
Huono Suomennos:
...
"U" sanasta, Herra Christodoulou teki selväksi, ettei uudellenjärjestely ole vaihtoehto. "Tätä en sano vain minä, Pääministerimme, valtiovarainministeri, Trichet ja muut ovat sanoneet sitä". Sanoin, että kerrannaisvaikutukset olisivat liian suuret. Hän oli samaa mieltä, sanoen "Et voi vain katsoa pelkästään Kreikkaa. Liian paljon on vaakalaudalla euvostoliiton ja kansainvälisillä rahoitusmarkkinoilla, jos Kreikka uudelleenjärjestelee velkansa. Uudelleen järjestelyn kustannukset ovat sietämättömät."
...

Herra Kanille tuli herkkä hetki...(missäs se Raamattu nyt olikaan.. ah).
Vanha Testamentti. Viides Mooseksen kirja 15:6
"Sillä Herra, sinun Jumalasi, on siunaava sinua, niin kuin hän on sinulle puhunut; ja sinä lainaat monelle kansalle, mutta sinun ei tarvitse lainaa ottaa, ja sinä vallitset monia kansoja, mutta he eivät vallitse sinua. "
Aahh... kuinka herkkää.

Etkö ole vieläkään ratkaissut keskuspankkikartellin ensisijaista tarkoitusta?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Niin, mehän olemme pakanoita ja "valitut" voivat tehdä meille halunsa mukaan.