17.8.2010

Saat lainaa, jos kykenet (hengittämällä) huurtamaan peilin.

Jenkkipankit höllensivät lainaehtojaan
Pankit höllensivät Yhdysvalloissa lainaehtojaan toisella vuosineljänneksellä, kertoo Yhdysvaltain keskuspankin Fedin neljännesvuosittainen selvitys pankkien soveltamista lainaehdoista, eli niin sanottu Senior Loan Officer Survey.
Jaa-has. 
Kanin mielestä ehtoja ei ole alennettu tarpeeksi. Sopiva lainaehto olisi "saat lainaa, jos kykenet (hengittämällä) huurtamaan peilin." Mikäli velkapyramidiponzihuijausta ei saada uudelleenkäynnistymään (alentamalla lainaehdot todella alhaiseksi) tulee työttömyys kasvamaan entisestään. Tämä taas aiheuttaa yli 40 vuotta velaksi eläneessä taloudessa velkadeflaation. Kaikki raha palaa takaisin sinne mistä se tulikin: pankkiin: Money Supply Charts
Ameriikan ihmemaan (sisäinen) talous on "kuivumassa" kokoon. Kuitenkin samaan aikaan ameriikan keskuspankki (t)ulostaa biljoonia dollareita ulkomaille.

Ameriikan keskuspankki on levitellyt "elvytys" dollareita ympäri maailmaa mm. valuutanvaihtosopimuksilla euvostoliiton keskuspankkeihin, sotateollisuuden (Military–industrial complex) kautta raaka-aineisiin, öljyyn ja muihin materiaaleihin sekä ns. Liian Suuria Kaatumaan -yritysten tukemiseen (näin niin kuin muutaman mainitakseni).

Valitettavasti Joe/Jane "Basic" Worker ei ole saanut näistä "elvytys" dollareista juuri mitään.

Ameriikan ihmemaan talous on stagflaatiossa. Tämä tulee päättymään Zimbabwen kaltaiseen hyperinflaatioon.

Ameriikan harhaanjohtajat voisivat laukaista tilanteen nollaamalla Joe/Jane "Basic" Worker:n velat. Mutta tämä ei tule tapahtumaan. Pääsyy velkojen anteeksiantamattomuudelle on New Deal:n ideoiden (eläkkeet, sosiaaliturva, työttömyysturva jne.) ja Bretton Woods järjestelmän (ns. dollari hegemonia) tuhoaminen ja kuoppaaminen mahdottomana, kalliina sekä "epäonnistuneena kokeena" ihmiskunnan historiassa.

Ainiin! Melkein unohtui.
Herra Kani on sitä mieltä, että ameriikan ihmemaan hyperinflaatio lähtee käyntiin vasta sitten kun keskuspankkikartelli niin päättää. Milloin tämä taas tapahtuu? Ei voi tietää, mutta Kani on varma että siitä annetaan merkki.

Ei kommentteja: