19.8.2010

Malesia siirtyy kulta ja hopea rahakantaan.

Malaysian Province Moves To Gold And Silver-Based Currency In "Main Islamic Event Of The Last 100 Years"
...Malaysian government of Kelantan "said it was introducing a new monetary system featuring standardised gold and silver coins based on the traditional dinar and dirham coins once used by the Ottoman Empire."...
Huono Suomennos:
...Malesian Kelantanin hallitus "sanoi, että se tulee ottamaan käyttöön uuden rahajärjestelmän joka toimii standardisoiduilla kulta ja hopea kolikoilla ja tämä perustuu perinteiseen dinaaari ja dirhami kolikoille joita aikoinaan käytettiin Osmanien valtakunnassa."
...
Mielenkiintoista.
On olemassa kymmeniä syitä miksi yhdenkään maan ei pitäisi ottaa käyttöön harvinaisiin raaka-aineisiin perustuvaa rahajärjestelmää.
Kanilla tulee mieleen yksi (ehkäpä vähemmän mainittu) syy: säästäminen.
Huono esimerkki: Maassa asuu miljoona hippiä. Valtio laskee tavalla tai toisella liikenteeseen 2 kulta ja 5 hopea rahaa per kansalainen. Koska-kerta-kun jokainen rahajärjestelmä on pohjimmiltaan "nollasummapeli", niin mitä tapahtuu jos-ja-kun tuhat tyyppiä (miljoonasta) säästääkin rahansa?
Aivan!
Tulee Taantuma, joka pakottaa murtamaan standardisoinnin kulta ja hopea rahoissa, joka aiheuttaa taas "luottamuksen" menettämisen itse rahaan ja sen "arvoon" (= inflaatio), joka aiheuttaa laman.


Nykyisessä taloudellisessa järjestelmässä, joka kattaa yli 150 maata, ei ole liikkeellä yhtään FIAT-rahaa.
Kaikki raha on velkaa. Luottoa jos nyt näin voi sanoa. FIAT-rahassa ja velkarahassa on järjettömän suuri ero.
Velkaraha lainataan ja palautetaan takaisin korkojen kera. Tämä on ponzi.
FIAT-raha kulutetaan kiertoon työtä vastaan. Ja jos se jotenkin otetaan pois kierrosta niin verottamalla.

Velkaraha talous on ponzitalous, jonka ainoana tarkoituksena on nopeat voitot, hyväksikäyttö ja riisto. Kultakanta talous on rajoitettu talous, jossa kaikki palvelevat niitä joilla kulta on.
FIAT-raha talouden raja tulee vastaan demokratiassa (eli kansalaisten valistuneisuudessa. Mitä se nyt ikinä tarkoittaakin).

Ei kommentteja: