14.6.2010

Tästä se kilpailukyky paranee!

CHARTS OF THE WEEK: Banks Are Lending Money Like Crazy To Single Borrower
Mielenkiintoinen kuva:
Viimeisen kahden vuoden aikana Ameriikan ihmemaassa ei-finanssisektorin työntekijöiden palkat ovat tippuneet ~13% ja teollisuuden 7%.
Moni ajattelee, että tästä se kilpailukyky paranee. He ovat väärässä.
Tässä syyt:
- Ameriikka ei tuota (juuri) mitään. Se kuluttaa. Ja kulutuksen on viimeisen kolmenkymmen vuoden ajan mahdollistanut velka.
- Ameriikan ihmemaan harhaanjohtajat ovat pitäneet aivan erityistä huolta siitä, ettei velkoja pyyhitä noin vain pois, vaan siitä joutuu samankaltaiseen velkavankeuteen kuin Suomessakin. Sillä erotuksella, että ameriikassa velkavankeus kestää 3-5 vuotta (Suomessa 15 vuotta). Tämä tarkoittaa sitä, että velkavankeudessa olevan kansalaisen tarjoama työvoima ei voi olla "kilpailukykyistä" ennen kuin velkataakka on hoidettu pois.
- Two Decades Of Debt Induced Greed Unraveling into the Greater Depression
Ei ole olemassa minkäänlaista valumaefektiä. Tämä on huuhaata. Ja syy tähän on äärimmäisen yksinkertainen: Rikkaita on yksinkertaisesti niin vähän, ettei heidän kulutuksellaan ole minkäänlaista merkitystä yhtään mihinkään.
- Euvostoliitosta ei ole talousveturiksi. Täällä ollaan täsmälleen samankaltaisessa tilanteessa kuin ameriikassa.
- Kiinassa ja Intiassa on niin käsittämättömät tuloerot, ettei näistä ole minkäänlaiseksi talousveturiksi.
- Ennen kuin dollari voidaan kulutttaa, se täytyy lainata (korolla tietenkin).

Nämä syyt aiheuttavat sen, että seuraavien vuosien aikana suurin osa ameriikan pankeista tulee menemään konkurssiin. Suurin osa ameriikan kansalaisista tulee menemään konkurssiin. Ja tästä johtuen suurin osa yrityksistä (varsinkin pienet) ajautuu konkurssiin. Ja kun sosiaalinen paine kasvaa tarpeeksi suureksi alkavat veriset mellakat.

Ameriikan ihmemaa on ajautumassa kaaoksen kautta banaanivaltioksi.

Ei kommentteja: