17.6.2010

Espanjan kärpänen.

Luurangot näytille Espanjassa
Espanjan jo pari vuotta tyhjän päällä roikkunut, vauhtinsa menettänyt talousbuumi näyttää viimein olevan tulossa selvitystilaan. Markkinoilla on huhuttu ja kiistetty EU:n ja IMF:n olevan valmiita avaamaan rahahanan Espanjan suuntaan (Reuters), samalla kun Espanjan valtionlainojen korkokäyrä (Bloomberg) on saanut Kreikan tapauksesta tutun, toimenpiteitä vaativan muodon.
...
Samasta aiheesta: Espanja julkistaa pankkien stressitestien tulokset
Keskuspankin pääjohtaja Miguel Ángel Fernández Ordóñez perusteli eilisessä puheessaan testitulosten julkistamista sillä, että keskuspankki haluaa palauttaa luottamuksen ja rauhoittaa markkinoita sekä siten tukea rahoitusmarkkinoiden uutta avautumista. Espanjalaispankeilla on viime aikoina ollut suuria vaikeuksia saada rahoitusta markkinoilta, ja pienemmiltä pankeilta rahamarkkinat ovat sulkeutuneet kokonaan.
...
Ja jatkuu: Spain Sells $4.3 Billion of Debt; Bonds, Euro Gain (Update1) 
Spain sold 3.5 billion euros ($4.3 billion) of bonds, the maximum set for the auction, easing concern that it will struggle to finance looming debt maturities. ...
Huono Suomennos:
Espanja möi 3.5 miljardin euron (4.3 miljardin dollarin) edestä valtion velkakirjoja, huutokauppaan määritellyn maksimimäärän, helpottaen huolia siitä, että se joutuisi tastelemaan rahoittaakseen uhkaavasti "kypsyvät" (maturiteetti) velkakirjansa.
Hmm...
‘Think Spring 2009…’
3.5 miljardia myyty. Pikkaisen yli 20 miljardia myymättä. Määräaika Heinäkuun loppuun mennessä. Tämähän voi mennä mielenkiintoisemmaksi kuin jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut... vai voiko?

Ei kommentteja: