27.5.2010

Tässä otsikossa on kirjoitusvirhe.

Vale, tilasto, ministerin tiedonanto = ”Hyvinvointivaltio”
...
69,9% saa keskimäärin 1435 e/kk  eli 1 872 958 palkansaajaa
21,2% saa keskimäärin 3277 e/kk eli 566 717 palkansaajaa
8,9% saa enemmän kuin 3277 e/kk
mutta

vain 0,1% saa keskimäärin 17 214 e/kk eli 3505 palkansaajaa.
...


Herra Picard! Onko tuo sopivaa käytöstä Tähtilaivan Kapteenilta?
Ai-joo. Nyt määkin hokasin.
Me olemme huomattavasti lähempänä Neofeodalismia kuin oletinkaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ajatuksia taloudesta. Jotain mielestäsi pielessä?
Ihmisen työ ja luonto on kaiken talouden perusta. Kaikki muu on kuviteltua, sinänsä hyödyllistä ja täsmentävää, kuten raha.
Mielestäni pieleen on menty siinä, että raha ei ole enää alkuperäisessä tarkoituksessaan (”Raha on yleinen vaihdon väline, arvon mitta, omaisuuden muoto sekä valuutta. Sen tärkein tehtävä on toimia yleisesti hyväksyttynä maksuvälineenä eli sen voi vaihtaa hyödykkeisiin eli palveluihin ja tavaroihin. Raha on myös yhteiseen sopimukseen perustuva arvon säilyttäjä ja kirjanpidon yksikkö.”), vaan se on pistetty ”poikimaan”. Pankit luovat yli yhdeksänkertaisella vivulla (tyhjästä) vaihdon välinettä velkakirjaa vastaan. Yli 95 prosenttia kaikesta maailmassa liikkeellä olevasta vaihdon välineestä on velkaa. Velasta maksamme korkoa. Korkoa ei luoda. Koron osuus maksetaan ikuisella kasvulla, juoksemalla nopeammin ja pidempään, leikataan menoja juustohöylällä ja lopuksi ajetaan toiminta alas. Ja niin otetaan lisää velkaa.
Tästä oravan… eikun helvetinpyörästä pääsemme eroon vain jos julkiyhteisö itse on rahanluonti auktoriteetti. Julkiyhteisön raha ei ole korollista velkaa, vaan pysyvää. Rahan vakuutena on julkiyhteisön tekemä työ, luonnonvarat (myös kulta) sekä julkiyhteisölle aikaisemmin kertynyt konkreettinen varallisuus.

Ebolakani kirjoitti...

Hienoa!