14.5.2010

Ai prkl!

Rehn: Budjetit Brysselin kautta jo ensi vuonna?
EU-komissio ehdottaa unionimaille yhteistyötä kansallisten budjettien valmistelussa. Yhteistyöllä olisi tarkoitus estää suurien budjettivajeiden syntymistä.

Talouskomissaari Olli Rehnin mukaan jäsenmaiden on tehtävä yhteistyötä jo budjetteja laadittaessa. Näin voidaan varmistaa, että vajeet eivät vaaranna toisten jäsenmaiden vakautta.
...
Euvostoliiton komissio ei ehdota, se käskee. Eikä tässä ole kyse mistään muusta kuin raha- ja talouspolitiikan keskittämisestä. Euvostoliiton liittovaltion viimeistelystä.
Itse asiassa harhaanjohtaja Rhen sanoo tämän asian täysin suoraan: Näin EU:n komissio aikoo laittaa jäsenmaat talouskuriin
– Rahapolitiikkaa täytyy koordinoida jo etukäteen, jotta voidaan varmistaa kansallisten budjettien olevan linjassa Eurooppa-tason kanssa, talouskomissaari Olli Rehn sanoo komission tiedotteessa.
Le Monde.fr:ssä on asiaa samasta aiheesta: La Commission européenne veut contrôler les budgets nationaux, les eurosceptiques protestent
...
Brussels also wants to establish new penalties for bad elements, whereas now the fines are possible as a last resort in the eurozone. The Commission proposes to package the EU subsidies to compliance by countries with sound fiscal discipline. And in times of plenty, it also wants to punish the States too lax in forcing them to deposit funds in interest-bearing accounts.
...
Äärettömän huono Suomennos:
...
Brysseli haluaa perustaa uusia rangaistuksia huonoille tekijöille, kun taas tällä hetkellä sakot ovat viimeisiä mahdollisia keinoja euvostoliitossa. Komissio ehdottaa euvostoliiton tukiaisten määräytymistä terveen ja kurinalaisen finanssipolitiikan kanssa. Ja runsaina aikoina, se haluaa rangaista valtioita velttoudesta pakottamalla ne tallettamaan rahaa korkolliselle tilille.
...
Uskomatonta touhua, mutta äärimmäisen loogista.
...
Euroopan unioni muistuttaa paljon enemmän Neuvostoliittoa ja sen komentotalousjärjestelmää kuin esimerkiksi Amerikan yhdysvaltoja. EU ei kuitenkaan ole puhdas komentotalousjärjestelmä, vaan erikoislaatuinen yhdistelmä neuvostohenkistä byrokratiaa ja anglosaksista uusliberalismia
.
...

Toverikapitalismissa valtiot tallettavat pankkien tileille rahaa jos-ja-kun ne ovat olleet tuhmia.

Nooh! Jos ei jotain hyvääkin.
Raha- ja talouspolitiikan keskittämisen jälkeen jokainen Suomen kansalainen joka yrittää päästä eduskuntaan lupailemalla veroalennuksia tai eläkkeiden nostoja voidaan poistaa vaalilistoilta poliittisena broilerina.
Ai prkl!
Näinhän olisi pitänyt toimia jo viimeisen kaksikymmentä vuotta.

:)

Ei kommentteja: