23.4.2010

Velkaa velan päälle...

Greece Asks for EU/IMF Aid to Be Activated
Greece asked for the joint European Union/International Monetary Fund aid package Friday, seeking to calm market fears that it will default on its debt.
...
Huono Suomennos:
Kreikka pyysi yhdistettyä euvostoliiton / Kansainvälinen valuuttarahaston (IMF) tukipakettia Perjantaina, jolla se pyrkii rauhoittamaan markkinoiden pelkoa siitä, että se laiminlyö velkansa.
...
€tana jatkaa samasta aiheesta: Onko Kreikassa tulivuoria?
...
Suomi osallistuu Kreikan avustamiseen tänä vuonna 550 miljoonan euron vakuudettomalla lainalla. Valtiovarainministeri Katainen motivoi Kauppalehdessä veronmaksajia toteamalla, että "jos kaikki menee kuten suunniteltu, saamme takaisin vähän enemmän kuin sinne on maksettu."
...
Nyt pitää sitten kiireesti pakata 550 miljoonaa kapsäkkiin, jotta kreikkalaisille ehditään toimittaa ajoissa ensi kuun eläkerahat. Ne Suomi hankki äskettäin markkinoilta ottamalla 1 500 miljoonaa euroa lainaa. Osa rahoista ehdittiin tosin jo lähettää Islantiin, ja Latviallekin varattiin tänään lisäbudjetissa 324 miljoonaa, mutta vielä niitä riittää Kreikallekin. Sitten vain odotetaan tuottoja. Islannista ainakin saatiin takaisin enemmän kuin osattiin toivoa.
...
Aivan uskomatonta touhua! Täydellisen järkijättöistä. Ainoa tapa mistä ja miten Kreikkalaiset voivat maksaa tämän "tukipaketin" (joka on siis velkaa), on ottamalla LISÄÄ velkaa. Ja voimme vain kuvitella miten tämä kierre tulee päättymään. Tämä tukipaketti ei tee mitään muuta kuin siirtää väistämätöntä.
Eikä tässä hommassa ole kuin yksi voittaja: Yksityinen osakeyhtiö, jota pankiksi kutsutaan.

Nooh. Jos ei jotain pahaa, niin hyvääkin:  täytyyhän hyvä ponzi käynnissä pitää.

Ei kommentteja: