30.4.2010

Eräänä päivänä Kauppalehden keskustelupalstalla...

Kaikki apupakettia kannattavat puolueet ja poliitikot boikottiin
Sturmmann:
Oletko miettinyt sitä, mitä tapahtuu, jos Kreikka defaulttaa?

Luvut Economist-lehdestä:
- Kreikan pankeilla on 38,4 miljardia euroa Kreikan valtion bondeja taseissa. Tämä on noin 8% kreikkalaisten pankkien taseiden kokonaissummasta. Käytännössä kreikkalaiset pankit kaatuisivat Kreikan defaultissa.
- 70% Kreikan valtion bondeista on ulkomaalaisten omistuksessa, pääasiassa eurooppalaisilla.
- Pankit omistavat lähes puolet Kreikan valtion bondeista. Pankkien osuudesta Ranskan osuus on 24,9%, Saksan 14,3%, muun euro-alueen 18,8%, Sveitsin 21,1%, UK:n 4.1%.
- Pankkien lisäksi myös eurooppalaiset vakuutuslaitokset omistavat Kreikan valtion bondeja.
- Jos Kreikka kaatuu ensin, niin muut euro-maat saattavat seurata perässä. Ulkomaalaisten pankkien omistukset yhteensä Kreikan, Portugalin ja Espanjan valtioiden bondeissa: Saksalaiset pankit 226 miljardia, ranskalaiset pankit 216 miljardia euroa, muut euro-alueen pankit 326 miljardia euroa, brittiläiset pankit 107 miljardia euroa ja muut pankit yli 300 miljardia euroa.

Tämä ei todellakaan ole Kreikan sisäinen ongelma.
Kreikan ongelma ei ole leviämässä mihinkään.Se on jo täällä! Se on jo jokaisessa euvostoliiton maassa! Se on ominaisuus. Siltä ei voi piiloutua, sitä ei voi juosta karkuun. Se on velkaargh...
(Anteeksi)

Kaikki ovat velkaa toisilleen. Tätä on velkapyramidiponzijärjestelmä.

Kreikan laina vaatii lisäbudjetin Suomessa -Katainen
MedicJr:
Kataista haastateltiin eilen 29.4. YLEn uutisissa.
(Kriisi leviämässä muihin EU maihin)

Toimittaja: "Mutta Kreikan jättäminen markkinoiden armoilla voisi sotkea koko Europan talouden Pohjolaan myöten"...

Kataisen kommentti: " Jos sitten olemme sitä mieltä, että otamme vastaan massatyöttömyyden, yritysten kaatumisen, huonon hyvinvointiyhteiskunnan, niin voimme vetäytyä tästä paketista, niin en usko, että kukaan suomalainen sitä haluaa.


ONKO NÄIN ylipäätään? Onko tämä näin "pienestä kiinni", ja ongelmassa, jonka syntymiseen emme ole kovin syypäitä. Kreikkalaisten leväperäisyys (ja Etelä-Euroopan) voi johtaa meillä siis yritysten kaatumiseen, suurtyöttömyyteen ja hyvinvointivaltion huononemiseen...
(jos emme dumppaa rahaa sinne)
Herra Kataisen kommenttia ei voi ymmärtää mitenkään muuten kuin tajuamalla se, että koko taloutemme perustuu velkapyramidiponzille.
Kenenkään työpanoksella, oli se sitten suuri tai pieni, ei ole mitään merkitystä. Jos velkapyramidiponzi ei "pyöri", kaikki ovat työttöminä.
Herra Katainen tietää tämän ja siksi hän muotoilee sanansa näin.

Ei kommentteja: