5.3.2010

Islannin kansanäänestys... ja mutka matkassa.

Icelanders Face ‘Pointless’ Vote on ‘Obsolete’ Law (Update1)
Icelanders will vote tomorrow on a bill the Prime Minister has called “obsolete” in a referendum whose outcome will be ignored by a government struggling to heal investor relations without alienating voters. 
The country’s first plebiscite since independence from Denmark in 1944 will be “pointless,” Premier Johanna Sigurdardottir said in an interview in Reykjavik yesterday. “I find it hurtful.”
...
“The referendum only has a symbolic meaning,” Economy Minister Gylfi Magnusson said in an interview yesterday. “What that meaning is, isn’t even clear. If things go as they presumably will and the majority says no, we will have to resolve this matter just the same.”
Äärimmäisen huono suomennos:
Islantilaiset äänestävät huomenna laista joka on pääministerin mukaan "vanhentunut". Kansanäänestyksen tulos voidaan mahdollisesti sivuuttaa, koska hallitus kamppailee parantaakseen välejään sijoittajien kanssa ilman äänestäjien vieraannuttamista.
...
"Kansanäänestyksellä on ainoastaa symbolinen merkitys, talousministeri Gylfi Magnusson sanoi eilisessä haastattelussa. "Mikä sen merkitys on, ei ole vielä selvä. Jos asiat menevät niin kuin oletetaan, niin suurin osa kansasta sanoo ei. Meidän on joka tapauksessa ratkaistava tämä asia."
Samasta aiheesta.
No mutta! Tämäpäs vasta oli ovela veto. Annetaan kansan äänestää laista joka on vanhentunut ja näin ollen tuloksella on vain "symbolinen" merkitys.
Huisia kuinka pitkälle demokratiaa voidaan venyttää!
Kyllä nyt on näin, että Islantilaisten pitää laittaa edustajansa tilille. Tavalla (hyvällä) tai toisella (pahalla). Tällainen touhu on niin törkeää ja räikeää kikkailua kansalaisten kustannuksella, että ei rajaa.

Ei kommentteja: