6.9.2011

Parhautta parhaimmillaan

Irish Government Debt and Implied Debt Dynamics: 2011‐20151 (PDF)
Tässäpä herra FitzGerald sekä Rouva Kearney:n tutkimus Irlannin valtionvelasta ja siihen sisältyvästä velan dynamiikasta (kait?).

Herra Kanin mielestä tutkimuksen päätelmistä löytyi parhautta parhaimmillaan:
... If this is successfully accomplished and growth picks up in 2013 it will be clear that most of the new borrowing will be to fund debt repayments, not to pay for an unsustainable gap between public expenditure and revenue.
Huono Suomennos:
... Mikäli tämä saadaan onnistuneesti suoritettua ja kasvu kiihtyy 2013 on selvää, että suurin osa tulevasta lainanotosta tulee rahoittamaan velan takaisinmaksua, eikä maksamaan kesätämätöntä kuilua julkisissa menoissa ja tuloissa.
Eli Irlannin on lainattava rahaa, että se voi rahoittaa liiketoimintaa, jonka tuloilla se voi maksaa vanhaa sekä uutta velkaa.

Yksi tyhmä kysymys: Missä vaiheessa ja ennen kaikkea miten velkakierre saadaan katkaistua?

3 kommenttia:

lautturi kirjoitti...

En lukenut linkkiä, mutta veikkaan että laskelmissa kuvitellaan Irlannin tulojen pysyvän suht tasaisena tulevina vuosina. Tarkoitan tietenkin, että kun verotulot laskevat SuperLaman kylkiäisenä, niin... niin mitä? Veronkorotuksia? Lisää lainaa?

We're entering a pretty deep sh!tcreek (ó_ò)

Anonyymi kirjoitti...

Häpeämätöntä! Miten voit ajatella irlannin valtiota ja kansaa kun pankit ovat pulassa? Pankit pelastetaan (piste)(huutomerkki)

Ebolakani kirjoitti...

"Pankit pelastetaan (piste)(huutomerkki)."

Anteeksi. Ei tule toistumaan. Sori.

;)